Ga naar hoofdinhoud

10 september 2022 | Open Monumentendag

OPEN MONUMENTENDAG 10 SEPTEMBER
De 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid.
Landgoed Calorama opent speciaal hiervoor op zaterdag 10 september haar poorten met een zeer uitgebreid programma.
 
PROGRAMMA:
>> Architect David van Pijkeren, verantwoordelijk voor de renovatie van het hoofdhuis, houdt een lezing over de historie, het renovatieproces en de verduurzaming van het hoofdhuis.
 
>> Ronald van Immerseel, bestuurslid van Stichting Calorama en historicus, vertelt over de historie van de rijksmonumenten op het landgoed.
>> open repetitie van Kleynkoor Academy van 10:00 tot 13:00 uur
 
>> Op het Jeroensveld brengen Kees Putman en Rens Tienstra het verhaal van ‘De beentjes van Jeroen’, over de oudste Noordwijkse martelaar, die door de Vikingen werd onthoofd.
Starttijd: 13:00 en 14:00 uur.
 
>> De expositie ‘Een zee aan kunst’ van Kees Putman is doorlopend te bezoeken in het Koetshuis
 
>> Rooje Dotje, een klassieke brandweerwagen uit 1947 staat opgesteld. De wagen heeft van 1948 tot 1978 dienst gedaan bij de Noordwijkse brandweer. Na een grondige restauratie heeft Rooje Dotje in 2021 de status van cultureel erfgoed gekregen.
 
>> Bij mooi weer zullen ook enkele oldtimers uit de nalatenschap van de laatste bewoner van landgoed Calorama, baron Henk Taets van Amerongen van Renswouden, worden tentoongesteld.
 
>> Noordwijksezendamateurs geven een demonstratie.
>> Energiecoach Dorine is aanwezig met tips over duurzaamheid.
>> Op het terrein is koffie/thee met wat lekkers en wijn en sap verkrijgbaar.
 
De bezoekers worden in groepjes meegenomen door verschillende sprekers die verspreid over het landgoed hun verhaal doen. Het is niet mogelijk om vrij over het landgoed te wandelen.
 
Vertrekpunt: Koetshuis, Gooweg 33 Noordwijk (naast de begraafplaats).
Parkeren:
Op het Landgoed kunt u niet parkeren. 
Auto’s kunnen op loopafstand geparkeerd worden op P1, kruising Gooweg/N444, Noordwijk. Fietsen op de parkeerplaats van de begraafplaats
Toegang is gratis.

 

Back To Top