skip to Main Content

Herbestemming Koetshuis

Eind 2018 is via de Erfgoedtafel van de Provincie Zuid-Holland toestemming verleend voor het geschikt maken van de benedenverdieping van het rijksmonumentale koetshuis (ca 9m x 9m.) tot een onthaalpaviljoen.

Hierdoor is de Stichting Calorama-Everwijn-Taets van Amerongen in de toekomst beter in staat groepen bezoekers kennis te laten maken met (de geschiedenis van) de buitenplaats Calorama. Belangrijk onderdeel is het handhaven van de nog grotendeels aanwezige authentieke 19e-eeuwse onderdelen (paardenstallen, tuigenwandbetimmering etc.) en het terugbrengen van ontbrekende onderdelen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de steun van de Provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
De werkzaamheden zijn in december 2018 gestart en zijn medio 2019 voltooid. Uitvoering door timmerbedrijf Riem-Vis&Lindhout en installatiebedrijf Bernard Schulte B.V.

Back To Top