Ga naar hoofdinhoud

Samenwerkingsverbanden

Om haar sociale rol in te vullen is Stichting Calorama een aantal samenwerkingsverbanden aangegaan en worden vele vrijwilligers bij de uitvoerende werkzaamheden betrokken. Vrijwilligers zijn heel waardevol voor het landgoed. Er zijn drie groepen vrijwilligers. Mensen die helpen bij het landschapsbeheer, het begeleiden van excursies en het ontvangen van het publiek bij evenementen.

Stichting Calorama werkt samen met verschillende lokale en regionale partijen. Onder andere met:

Wellantcollege

Hoveniersstudenten van het Wellantcollege uit Rijnsburg leren en werken op het landgoed.
Zo helpen de studenten mee aan het realiseren van de herinrichting van het park. Meer hierover in het artikel in Het Tuinjournaal.

Stichting KunstKlank

KunstKlank heeft het startschot gegeven voor de openstelling van het landgoed met de voorstellingen ‘De Geheime Tuin’ in 2016. In de jaren daarna volgden er nog vele bijzondere voorstellingen: de familievoorstelling ‘De Gouden Brief’ (2016+2017), de muzikale wandeling ‘Buiten in Binnen’ (2016), de muziek-theatrale ontmoetingen Zomerreis (2020), De Nieuwe Wereld (2021), de foto-expositie ‘Tot de dood ons scheidt’ (2022).

Jonge makers van KunstKlanks Talentenfonds Podium voor de Toekomst krijgen in het Koetshuis een podium. Zo las Emma van Hooff in 2022 voor uit haar debuutbundel.

Vrijwilligers van KunstKlank helpen bij het onderhoud van de Rozentuin en bij de ontvangst en begeleiding van publiek tijdens evenementen.

Kleynkoor Academy

In 2017 werd in samenwerking met Kleynkoor Academy en De Oude Dorpskern de eerste kinderkerstwandeling georganiseerd. Het werd een bijzondere kerstbeleving voor jong en oud op het landgoed Calorama met een optreden door de jongste leden van Kinder Kleynkoor o.l.v. Chantal van der Klugt en met verteller Paul van Gorcum. In december 2018, 2019 en 2021 heeft de wandeling wederom een groot publiek getrokken.
In mei 2022 organiseerde Kleynkoor het eerste theaterdiner op het landgoed: First Date ’22.

Stichting De Oude Dorpskern

In samenwerking met De Oude Dorpskern vinden er historische rondleidingen plaats over het landgoed. Op de site van De Oude Dorpskern vindt u de data van de wandelingen.

Back To Top