Ga naar hoofdinhoud

Open Monumentendag 2018

In het Koetshuis is een expositie te bewonderen van het werk van Daniël Tavenier. Tavenier is aanwezig om te vertellen over zijn unieke kunstboek “Op zoek naar sporen van Jeroen”. Ter inspiratie voor het boek heeft hij in 2016 een lange reis gemaakt door Noord-Engeland, Schotland en Ierland, op zoek naar sporen van het Keltisch Christendom uit de tijd van Sint Jeroen.

Volgens de overlevering is op een veld op landgoed Calorama – de heilige Jeroen – naar wie in Noordwijk twee kerken zijn vernoemd – begraven. Het Jeroensveld, met een imposante rode beuk van meer dan 165 jaar oud, vormde lange tijd het eindpunt van een heilige processie. Speciaal op Monumentendag zal Tavenier een compleet nieuw werk in de serie van zijn zoektocht naar Jeroen tentoonstellen onder deze oude beuk.

Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding over het landgoed naar onder andere het Jeroensveld en de rozentuin (onder begeleiding van een gids). De rondleidingen in groepen van maximaal 20 personen starten ieder half en heel uur.

Start van de laatste wandeling om 15.30 uur. Om 16.00 uur zal het eerste exemplaar van “Op zoek naar sporen van Jeroen” feestelijk worden overhandigd. In de tuin voor het Koetshuis is de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Waar en wanneer

Open Monumentendag
8 september 2018
Thema: In Europa
Openingstijden: 11.00 -17.00 uur
Entree: Gooweg 33, Noordwijk (t.h.v. de begraafplaats)

Back To Top