Ga naar hoofdinhoud

Beschuit met muisjes

Hein Verkade loopt bijna iedere dag een rondje over het landgoed om de vogelstand in de gaten te houden. Gisteravond stuitte hij op wel iets heel moois.

Gisteravond hoorde ik jonge Bosuilen op Calorama tijdens de slaapplaatstelling van de Boomkruipers. Over dat laatste morgen meer. Vanmorgen vond ik de donsballen terug. Eerst één, maar de tweede vond het wel interessant wat daar op de grond gebeurde en kwam erbij zitten. Heel behendig sprong hij van tak naar tak. Het zijn dus echte ‘takkelingen’. Deze jongen zijn al zeker 5 weken oud. Tel daar nog eens 4 weken broeden op de eieren bij dan zijn deze ongeveer in de tweede of derde week van februari gelegd. Ze zijn er altijd vroeg bij die Bosuilen. In Calorama zitten ze nog redelijk veilig, in de AWD broeden ze ook, maar de jongen vallen daar meestal ten prooi aan de Havik. Calorama is (nog) te klein voor Haviken.

Dank Hein voor dit mooie nieuws! Meer verhalen van Hein vind je op de website van de Vereniging voor Natuur en Vogelbescherming Noordwijk.

Foto: Hein Verkade

 

Back To Top