Ga naar hoofdinhoud

UPDATE: Restauratie en herinrichting park

De restauratie en herinrichting van het park vordert gestaag. Zo is enkele maanden geleden de beplanting rondom de Theekoepel aangepakt, zodat deze weer beter zichtbaar is geworden en is de vijver en het eiland met daarop de Duiventil hersteld.
Het volgende aandachtspunt is het Jeroensveld.  Aangezien er jarenlang relatief weinig beheer is gevoerd op de bos- en heestervakken op het Jeroensveld, waren deze nagenoeg dichtgegroeid. De zichtlijnen waren verdwenen maar ook paden werden verdrukt door de beplantingen.

Voor de jaarwisseling is er gekeken naar wat we willen behouden aan struiken en bomen, al het andere is verwijderd. Hierdoor oogt het park nu vrij kaal. Echter zijn het park, de zichtlijnen / slingerende paden /  ruimtelijke indeling, weer zichtbaar geworden.

Het zal gelukkig niet lang kaal blijven. Langs de randen in het veld in aangewezen heestervakken worden nu in de komende periode weer heesters en enkele bomen aangeplant. Deze nieuw aan te planten heesters en bomen zijn voornamelijk gekozen op hun sierwaarde (bloemen, blad- en / of bastkleur) en/of hun ecologische waarde.

Op de foto ziet u duidelijk het verschil: boven een foto in 2017 genomen vanaf de Theekoepel richting het Jeroensveld, onder vanaf hetzelfde punt genomen in 2020. De bijzondere en oude bomen zijn weer te zien, paden zijn weer zichtbaar en ook de zichtlijnen naar bijvoorbeeld het theekoepeltje zijn vrij gemaakt.  Meer foto’s van de voortgang van de herinrichting van het Park vindt u hier.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Blaauwendraat Landschapsverzorging en Marco Hulsebosch Tuinaanleg & Onderhoud. Met hulp van de leerlingen van het Wellantcollege uit Rijnsburg.

Back To Top