Ga naar hoofdinhoud

Verhalen van Hollands Buiten: film landgoed Calorama online

Wat is het verhaal van landgoed Calorama?

Wat weet de voormalige huishoudkundige van Calorama te vertellen over de laatste bewoner? En wie zorgt nu voor het beheer van het landgoed? In deze video vertellen twee bestuursleden en een huishoudkundige je meer over het landgoed. De film is onderdeel van een reeks bijzondere verhalen van de directe betrokkenen van landgoederen. Bekijk het in deze korte film van ‘Verhalen van Hollands Buiten’. Het verhaal wordt verteld door huishoudkundige Margriet den Hollander en bestuursleden van de stichting en vertrouwelingen Sicco de Jong en Marnix Ruys.

Deze video is onderdeel van een tiendelige serie films over het beheer van buitenplaatsen en landgoederen in de Landgoederenzone. De films belichten bijzondere verhalen, vaak verteld door de ogen van direct betrokkenen. Elke film heeft een andere insteek, het zijn de verhalen van de tuinbaas, de huishoudster, de buurtbewoner.

Het project is gemaakt door Stichting Monument & Verhaal en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, De Bander Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds 1818 en de Jurriaanse Stichting. Erfgoedhuis Zuid-Holland ondersteunt in de marketing van het project.

 

 

Back To Top