Ga naar hoofdinhoud

Renovatie historische brug

Sinds 2019 wordt druk gewerkt aan de revitalisatie en het herstel van het park van de buitenplaats Calorama. Het ene project is nog niet afgerond, of het andere dient zich al aan: renovatie van de historische brug naar de menangerietuin. De huidige brug is een eenvoudige functionele brug die dateert uit 2002 en is geen rijksmonumentaal onderdeel van de parkaanleg. Uit oude foto’s blijkt dat de oorspronkelijke brug een ornamenteel karakter bezat en onderdeel uitmaakte van de menagerietuin op het eiland. Het bestuur van Stichting Calorama-Everwijn-Taets van Amerongen heeft de wens de oorspronkelijke brug als onderdeel van de menagerietuin te reconstrueren.

In 2020 is historisch onderzoek naar de voorgangers van de huidige brug verricht. Op basis hiervan is een ontwerp en technische tekening gemaakt. De brug is in de zomer van 2021 in onderdelen vervaardigd. In december 2021 wordt de brug geplaatst en afgemonteerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Blaauwendraat LandschapsverzorgingStichting In Arcadië en Nijborg staal.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de steun van de Provincie Zuid-Holland, Stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen en particuliere donaties.

Back To Top